Naslov Kreditnim karticam alternativne oblike plačevanja dvigujejo prodajo
Internet retailer piše, da pri e-nakupovanju še vedno prevladuje plačevanje s kreditno kartico. Kljub temu pa spletni prodajalci vedno bolj iščejo druge možnosti plačila. Raziskava, ki jo je opravil, je pokazala, da so prodajalci zainteresirani za drugačne oblike plačil, kot so gotovina, odloženo plačilo in e-čeki.

V 85 % sodelujočih podjetij opravijo več kot 90 % vseh plačil preko kreditnih kartic. 60 % spletnih prodajalcev plačuje  provizijo od 2 do 2,9 % na transakcijo, 22 % jih plačuje od 1 do 1,9 % in 2 % jih plačuje več kot 5 % provizije. Dodatno plačuje provizijo podjetjem, ki izvedejo transakcijo še 81 % prodajalcev.

55 % prodajalcev ima avtomatske programe za preprečevanje zlorab, 81 % pa jih uporablja dodatne procedure za preverjanje sumljivih transakcij. 51 % podjetij omogoča tudi kreditnim karticam alternativne oblike plačevanja. 53 % jih meni, da je potrebno zagotoviti tudi alternativne oblike plačevanja. 42 % podjetij, ki so ponudila alternativne oblike plačevanja so zabeležila porast prodaje.

Vir: Brohan, Mark. Credit cards dominate, Internet Retailer, 11.10.2005

Datum 11.11.2005
Print