Okrogla miza: Vzgoja in obnašanje na internetu, 7.2.06

01/31/2006

Vabimo vas, da se v torek, 7.2.2006 ob 10.00, udeležite okrogle mize na temo »Vzgoja in obnašanje otrok in mladostnikov na internetu,« ki bo potekala v prostorih Fakultete za družbene vede, multimedijska predavalnica (kletni prostori v novem delu Fakultete). Okroglo mizo organizira slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI.
 
V torek, 7.2.2006, bo namreč pod pokroviteljstvom evropske komisarke Viviane Reding, ki je odgovorna za Informacijsko družbo in medije pri Evropski komisiji. potekal Svetovni dan varne rabe interneta 2006. V Sloveniji bomo v počastitev tega dneva med drugim organizirali tudi okroglo mizo, na kateri bomo razpravljali o vzgoji in obnašanju mladih na internetu. Na okroglo mizo smo povabili strokovnjake in učitelje, ki bodo razpravljali o trenutnem stanju v Sloveniji na področju uporabe interneta med mladimi.

Dogodek bo še posebej zanimiv zato, ker ga bodo v obliki videokonference spremljali po zainteresiranih slovenskih šolah. Tako bodo imeli tudi slovenski učitelji in učenci priložnost, da v živo sodelujejo ter razpravo popestrijo s svojimi mnenji.

Dogodek bo moderiral Tomi Dolenc, ARNES. Omizje predvidoma sestavljajo:

  1. dr. Karmen Erjavec, Fakulteta za družbene vede
  2. Barbara Samaluk, Urad varuha za človekove pravice
  3. mag. Borut Čampelj, Ministrstvo za šolstvo
  4. Andrej Tomšič, Direktorat za informacijsko družbo, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo
  5. mag. Luka Kogovšek, Najdi.si (Noviforum) 
  6. mag. Radoš Skrt – Nova vizija d.o.o.
  7. Đulijana Juričič- OŠ Trnovo 

Ker je število mest v multimedijski predavalnici omejeno, vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite po elektronski pošti na info@safe.si oz. na tel. številko 01-5805354.

 
Več o dogodku >>

Vir: a

Članek je prebralo 4129 obiskovalcev