Internetne radijske postaje

02/15/2006

Internet je primeren medij za prenos različnih podatkov. Preko interneta je mogoče v živo prenašati tudi glasbo. To izkoriščajo številne radijske postaje, da pridejo do novih poslušalcev.
 
Za oddajanje radia v internet ni potrebno veliko. Računalnik, ustrezna povezava v splet in glasba bo za začetek dovolj. Seveda brez primerne programske opreme ne gre. Takšen »oddajnik« je tudi Shoutcast, ki ga lahko brezplačno uporablja vsak uporabnik interneta, saj je brezplačen in enostaven za uporabo. Z njegovo pomočjo so po svetu kot gobe po dežju zrasle številne internetne postaje. Samo na Shoutcastovem seznamu jih je preko 12.000. Nekaj jih je tudi iz Slovenije.
 
Pri nas je na spletu prisotna večina radijskih postaj, nekaj pa je tudi takšnih, ki jih postavijo spletni navdušenci. Na RIS.org smo dopolnili seznam radijskih postaj, ki oddajajo preko interneta s tistimi, ki oddajajo le preko spleta. Za zdaj jih je le peščica, vendar smo prepričani, da jih bo sčasoma več.
 
Če poznate kakšno slovensko spletno radijsko postajo, nam pošljite povezavo (na e-poštni naslov info@ris.org), da jo bomo vključili v naš seznam. 

Članek je prebralo 4929 obiskovalcev

Komentarji