Računalniški muzej odpira vrata za sezono 2006/07

11/07/2006

Po krajšem muzejskem zatišju bo v petek, 10. novembra ob 20. uri ponovno odprl svoja vrata Kiberpipin računalniški muzej. V novi sezoni bo mogoče videti nekaj novosti.

Muzej se v novi sezoni 2006/07 predstavlja s kar nekaj novostmi. Poleg obstoječih razstavnih predmetov bo letos v muzeju mogoče občudovati še Atarija 800xl, legendarnega ZX81 angleške znamke Sinclair, naslednika C64 - Commodorja 128, enega prvih "pravih" IBM kompatibilnih prenosnih računalnikov Toshibo T1000 in druge.

V novi vitrini bo na ogled zbirka procesorjev, trdih diskov ter nekaj izmed tehnologij, uporabljenih za glavni pomnilnik.

Otvoritev nove sezone bo hkrati tudi otvoritev novega "GameBoy kotička", kjer si bo mogoče ogledati in preizkusiti najbolj popularno igralno konzolo s konca 80-ih let prejšnjega stoletja. Ob tej priložnosti bo na ogled tudi razstava digitalnih fotografij GameBoy po Evropi.

V Kiberpipin računalniški muzej je odprt vsak dan med 10. in 22. uro, kjer se je mogoče preizkusiti na starih računalnikih, zaigrati legendarne igrice ali prebrati kakšno izmed zanimivih čtiv, ki jih hrani muzej.

Kiberpipa >>

Članek je prebralo 43776 obiskovalcev

Komentarji