Naslov Vprašaj s klicajem: Za Patricka Vlačiča je prispelo devetindvajset vprašanj

V drugem krogu pilotskega projekta Vprašaj s klicajem je bil gost prometni minister, Patrick Vlačič, za katerega so uporabniki zastavili devetindvajset vprašanj. Sodelovalo je enainšestdeset ljudi, ki so za vprašanja skupno oddali skoraj šeststo glasov, piše E-demokracija.

 

Minister je imel teden dni časa, da je odgovoril na naslednja tri vprašanja:

  • ”Kdaj predvidevate, da bo Slovenija uvedla satelitsko cestninjenje? Kako boste ljudi prepričali, da jim država ne sledi, ampak zgolj beleži prevoženo pot?”
  • ”Slovenska gradbena podjetja živijo od državnih pogodb, ne uspejo pa projektov dokončati v roku in/ali s predvidenim proračunom. Kako boste vi poskrbeli, da davkoplačevalski denar ne bo podarjen tako kot preteklih 15 let samostojne Slovenije?”
  • ”Zakaj ne zviša država cestnin za tov. promet, domačim prevoznikom priznat ugodnost pri registraciji, blagajna se pa potem napolni iz prevoznikov tujcev, ki gredo skoz Slov tranzitno, ceste pa ostajajo v slabšem stanju in jih je treba skoz popravljat?”

 

Vir: Kvas, Barbara. Vprašaj s klicajem: Za Patricka Vlačiča je prispelo devetindvajset vprašanj. E-demokracija.si, 23.3.2009.

 

Datum 02.04.2009
Print