Naslov Wi-Fi za letalske potnike visokega pomena

V raziskavi, ki sta jo izvedla American Airlines in HP, je več kot 47 % poslovnih potnikov Wi-Fi vrednotilo za najbolj pomembno storitev, piše TG Daily. Ti posamezniki so brezžični dostop po pomembnosti uvrstili skoraj 30 odstotnih točk višje od osnovnih storitev, kot je prehrana.

Več kot 90 % rednih potnikov se na pot poda s prenosnim računalnikom in mobilnim telefonom. V primeru, da bi let omogočal tudi Wi-Fi povezavo, bi jih za vodenje poslov 70,5 % uporabilo prenosni računalnik, 19,8 % pa mobilni telefon. Pritožbe potnikov se največkrat (67,7 %) zadevajo praznih baterij in nedostopnosti vtičnic, da bi jih lahko spet napolnili. Po mnenju 24 % posameznikov je dostop do električnih vtičnic najpomembnejša storitev med letom.

Napovedi kažejo, da bo do leta 2013 na letih aktivnih prek 200 milijonov širokopasovnih povezav, večino le-teh pa bo prisotnih na daljših relacijah. American Airlines namerava v obdobju naslednjih dveh let na več kot 300 domačih letalih omogočiti dostop do interneta med letom.

Vir: Woollacott, Emma. Wi-fi more important than food, say air passengers. TG daily, 25.5.2009

Vir slike: Sun microsystems

Datum 29.05.2009
Print