Naslov Dve tretjini oseb potovanja načrtuje s pomočjo interneta

Dve tretjini oseb si pri načrtovanju potovanj vsaj do neke mere pomaga s svetovnim spletom, leta 2000 pa jih je to storilo le 35 %, piše BizReport. Prek interneta si posamezniki v 56 % primerov urejajo rezervacije za prevoz ali nastanitev.

V preteklih letih so ljudje postali veliko bolj seznanjeni z možnostmi, ki jih za iskanje potovalnih informacij ponuja sodobna tehnologija. S tem je povezana tudi eksponentna rast spletnih mest, ki omogočajo storitve, povezane z načrtovanjem potovanj.

Pri načrtovanju le-teh posamezniki najprej na spletu skušajo pridobiti informacije o tem, katere destinacije bi vse lahko obiskali. Med njimi jih 34 % pomoč najprej poišče na spletnih iskalnikih, 22 % pa na spletnih straneh nacionalnih turističnih organizacij in potovalnih agencij.

S spletnimi mesti turističnih agencij si najprej pomaga 42 % posameznikov, ki zbirajo informacije o letalskih družbah in 31 % oseb, ki iščejo informacije o nastanitvah.

Pri iskanju tovrstnih informacij se posamezniki v 41 % primerov poslužijo spletnih strani določene letalske družbe, 21 % oseb si pomaga s spletnimi stranmi hotelskih verig, 10 % posameznikov pa se obrne na spletne strani posameznega hotela oz. letovišča.

Vir: Leggatt, Helen. YPartnership study reveals online travelers ' first port of call. Bizreport.com, 3.6.2009

Vir slik: Reader 's Digest

Datum 02.07.2009
Print