Naslov Najbolj iskane besede na Googlu v letu 2004

Google je objavil najbolj iskane teme in besede v letu 2004 oziroma t.i. Zeitgeist za leto 2004. Splošni pregled najbolj uporabljanih iskalnih besede, nam pokaže dve stvari: največje je zanimanje za zabavne teme in večina najbolj iskanih tem je tako ali drugače povezanih z ZDA.

Prva štiri mesta med najbolj popularnimi iskanji zavzemajo ženske. Na prvem mestu je tako kot leta 2003, Britney Spears, ki ji sledijo Paris Hilton, Christina Aguilera in Pamela Anderson. Šele na 5. mestu je klepet (chat) in na 6. igre (games). Na 7. mestu je Carmen Electra, na 8. mesto se je uvrstil Orlando Bloom na 9. Harry Potter in na 10. mp3. Na tehničnem področju so najbolj iskane naslednje besede: wallpaper, kazaa, mp3, spyboot in linux. Najbolj popularne blagovne znamke so Ebay, Walmart, Mapquest, Amazon in Home depot.

Na področju iskanja novic je bilo med državami največ zanimanja za Francijo, Kitajsko in Indijo. Na športnem področju so uporabniki največkrat poizvedovali o Davidu Beckhamu, Tour de France in evropskem nogometnem prvenstvu Euro 2004. Med najbolj iskanimi javnimi osebnostmi so bili George W. Bush, Janet Jackson in John Kerry.

Iz Googlovih rezultatov lahko ugotovimo, da so njegovi uporabniki večinoma iskali strani s področja zabave oz. najbolj so bile iskane strani, ki prinašajo informacije o določenih medijsko poznanih ženskah. Glede na razvitost interneta in število uporabnikov je razumljivo, da je največ povpraševanja po temah, ki so vsebinsko posredno ali neposredno povezane z ZDA.

Google Zeitgeist 2004

Vir Google
Datum 17.01.2005
Print