Naslov Slovenija zaostaja pri uporabi IKT v šolstvu

Slovenija je imela do leta 2000 primerljive rezultate z bolj razvitimi državami Evrope na področju uporabe informacijskih in komunikacijskih tehnologij v šolstvu (IKT). Po zadnjih raziskavah je blizu evropskega povprečja. Na Ministrstvu za šolstvo s tem niso zadovoljni in menijo, da je potrebno pripraviti strategijo razvoja do 2010.

Do leta 2000 so bili rezultati dobri na področju uporabe IKT pri pouku. Vzrok za dobre rezultate je celovitost projekta (oprema, razvoj, izobraževanje uporabnikov), ki je takrat potekal. V zadnjih letih so nas že dohitele druge prej zaostajajoče države, ki imajo jasno vizijo in strategijo.

Slovensko šolsko vodstvo sedaj skuša izpeljati projekte na področju IKT s pomočjo Velike Britanije. Le-ta ima veliko izkušenj na tem področju obenem pa je ena izmed ključnih držav v strateški podpori za informatizacijo šolskega sistema v drugih državah.

V zadnjem času je bilo šolam ponujeno nekaj manj didaktične programske opreme in gradiv. Zato bo ministrstvo v prihodnje ponudilo nove pakete in gradiva na internetu. Programska oprema bo prišla iz Velike Britanije, nekaj bo prevedenih avstrijskih gradiv,…

Vir: Slovensko šolstvo glede informacijskih tehnologij ni v ospredju. Dnevnik, 16.1.2005

Datum 16.01.2005
Print