Naslov Nova storitev Najdi.si novice

Najdi.si je v okviru letošnje Netkonference v Portorožu predstavil nov servis, ki uporabnikom omogoča racionalno spremljanje novic o dnevnem dogajanju.

Gre za storitev Najdi.si novice, ki prikazuje povzetke novic iz spletnih izdaj vodilnih slovenskih dnevnoinformativnih medijev: Delo.si, Dnevnik.si, Večer.com, 24ur.com in RTVSLO.si. Storitev je namenjena vsem, ki želijo čim hitreje do zadnjih novic, ne glede na izvor novice, ali pa jih zanima le aktualno dogajanje na posameznem področju kot sta npr. šport in gospodarstvo. Ravno tako bo mogoče spremljati, kako isto novico interpretirajo različni mediji. Na voljo so tudi različne oblike iskanja po novicah kar bo omogočalo lažji in hitrejši dostop do le določenih novic.

Storitev, ki je še v preizkusni fazi, temelji na izvažanju vsebine v RSS oz. XML formatu. Novičarski pajek na nekaj minut obiskuje spletne strani in beleži nove novice. Po posebnem algoritmu se novice razmestijo po posameznih kategorijah. V nadaljevanju projekta bodo povabili vse dnevnoinformativne medije, saj so Najdi.si novice vsebinsko neodvisen servis.

Najdi.si novice

Vir RTV Slovenija
Datum 20.01.2005
Print