Naslov MŠŠ: prenos obstoječih učbenikov na splet je neprimerna rešitev
Vlada RS se je 9. junija seznanila s poročilom in končnimi ugotovitvami delovne skupine za proučitev možnosti internetnega dostopa do učbenikov. Ministrstvo za šolstvo in šport mora do imenovati skupino strokovnjakov, ki bo do konca oktobra 2005 na podlagi obstoječega stanja definirala vizijo, cilje in strategijo za celovito zagotavljanje in evalviranje e-gradiv ter v ta namen pripravila tehnološke rešitve, ekonomske projekcije in  pravne okvire.

Delovna skupina je sprejela tudi naslednje končne ugotovitve: prenos obstoječih učbenikov na internet je ekonomsko in vsebinsko neprimerna rešitev, zahtevala pa bi tudi specifično pravno ureditev; področje internetnega dostopa do učbenikov spada v področje elektronskih izobraževalnih gradiv (e-gradiv), ki je del dejavnosti celovite informatizacije šolstva.

Delovna skupina Ministrstvu predlaga da, se v okviru informatizacije šolstva nameni posebno pozornost področju e-gradiv in s tem tudi e-učbenikov in da se v ta namen imenuje skupino strokovnjakov, ki naj na podlagi obstoječega stanja definira vizijo, cilje in strategijo za celovito zagotavljanje in ocenjevanje e-gradiv ter v ta namen pripravi tehnološke rešitve, ekonomske projekcije in  pravne okvire.

Vir: Euridyce, 10.6.2005

Vir MSS
Datum 13.06.2005
Print