Naslov Vabilo na podelitev nagrad

Širjenje interneta in uporaba novih tehnologij v Sloveniji še vedno naraščata. Ob tem naraščajo tudi nevarnosti in zloraba teh tehnologij, zlasti za otroke in mladostnike. Za  varno izkoriščanje možnosti, ki jih ponujata internet in nove tehnologije, pa je potrebno znanje in zavedanje, ki ščitijo končnega uporabnika pred potencialno škodljivimi vsebinami. Akcijski načrt o Varnejšem internetu (1999-2004), ki ga je leta 1999 sprejela Evropska Komisija, je zagotovil financiranje številnih projektov, kamor spada tudi SAFE-SI. Ker je varna raba interneta še naprej ena izmed prednostnih nalog programov Evropske komisije, namerava Komisija v prihodnje še naprej vlagati znatna sredstva v tovrstne projekte.

Fakulteta za družbene vede (FDV) Univerze v Ljubljani je v sodelovanju z Arnesom pripravila projekt SAFE-SI, v okviru katerega na različne načine ozavešča javnost o varni uporabi interneta. Celoten projekt je usmerjen predvsem na informiranje, nikakor pa ne na večanje zaskrbljenosti v slovenski javnosti. Med mednarodne aktivnosti v okviru projekta spada tudi natečaj za zgodbo o varni rabi interneta in mobilne telefonije. Do konca junija 2005 so imeli slovenski šolarji od 9 do 16 let čas napisati domišljijsko zgodbo v povezavi s to problematiko. Posebna komisija  je prispele zgodbe ocenila in izbrala najboljše, slavnostna podelitev nagrad pa bo potekala 15.9.2005 ob 16 h v prostorih Fakultete za družbene vede (predavalnica 7), Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana.

Na prireditev so vabljeni tudi zainteresirani mediji. Podrobnosti o prireditvi (okvirni program, kako priti do Fakultete...) si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!

Datum 06.09.2005
Print