Naslov Projekt klicnega centra za nelegalne spletne vsebine dobil zeleno luč
Slovenija je bila uspešna na razpisu programa »Varnejši internet plus,« saj je bila prijava za vzpostavitev klicnega centra (t.i. hotline) za poročanje o nelagalnih spletnih vsebinah pozitivno ocenjena. Sodelovanje podobnih centrov v Evropi se je izkazalo za učinkovit ukrep v boju za zmanjšanje ilegalnih in škodljivih vsebin na internetu, kakršna sta npr. otroška pornografija ter prisotnost t.i. "rasističnih vsebin" (npr. sovražnega govora).

Vzpostavitev klicnega centra je skupni projekt Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede (FDV), Sekcije ponudnikov internet storitev Slovenije (SISPA) ter Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) s finančno podporo posameznih ponudnikov internetnih storitev ter Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT).

Cilji programa Varnejši internet plus so naslednji: usposobiti starše, učitelje in otroke za varno uporabo interneta, boj proti nelegalnim in škodljivim vsebinam na internetu, promocija varnejšega dela in uporabe interneta ter dvigovanje zavesti o nevarnostih in načinih varne rabe interneta.

Vir: Safe, 15.3.2006

Datum 16.03.2006
Print