Naslov Videospot »Kje je Peter?« na spletni strani Safe.si

Na spletni strani projekta Safe-si si lahko ogledate videospot »Kje je Peter?«, ki na zabaven in ironičen način prikazuje, kakšne nevarnosti lahko prežijo na otroke in mladostnike na internetu.

K predstavniku »net generacije« mlademu Petru, ki očitno na veliko deska po svetovni mreži, pozvonijo na vrata različne oblike nevarnosti, s katerimi se otroci srečujejo, ko so na videz na varnem v svoji sobi za računalnikom, priključeni v internet: nasilne videoigre, pornografske vsebine, pedofili ipd. Petrova mama jih v nasprotju s pričakovanji kar spušča v hišo in Petrovo sobo. Spot se zaključi z glavno mislijo: »v resničnem življenju bi svoje otroke zaščitili, zaščitite jih tudi na internetu«. 

Videospot je bil premierno že predvajan na različnih slovenskih televizijskih kanalih in tudi ob otvoritvi multimedijske razstave »Net generacija – tudi to sem jaz« v Kiberpipi na Dan varne rabe interneta 6. februarja 2007. Projekt Safe-si, v okviru katerega potekajo vse dejavnosti, želi varne načine uporabe interneta približati tako otrokom, mladostnikom kot tudi njihovim staršem in učiteljem.

Datum 14.02.2007
Print