Naslov Spletna socialna omrežja za tako imenovano "baby-boom" generacijo

eMarketer je objavil intervju s Paulom Brienzo, ki deluje na področju marketinga in brandinga za različne naročnike, med drugim tudi BoomerTowne, spletno socialno omrežje, ki je namenjeno predvsem generaciji tako imenovanih »baby-boomerjev« (ljudje, rojeni med letoma 1946 in 1964).

Od ostalih podobnih strani se ločijo po vsebini in skupnosti, saj je zgoraj omenjena stran zelo bogata z vsebino. Oglaševalci radi oglašujejo na strani BoomerTowne, saj je oglaševanje nekoliko drugačno, obiskovalci lažje opazijo oglas kot na drugih spletnih omrežjih. Video vsebine, ki jih imajo na strani, temeljijo na uporabniškem vidiku in razširjanju ter objavljanju videov med uporabniki. Preden se določen video objavi, gre skozi pregled, kar je sicer zamudno, vendar pa se tako ohranja kvaliteta vsebin. Spletna socialna omrežja se nenehno razvijajo, »baby-boomer« generacija bo najverjetneje spletna socialna omrežja uporabila za podaljšanje in utrditev odnosov iz realnega življenja.

Sicer obstajajo določene razlike med ljudmi, rojenimi po letu 1979 ter ljudmi, rojenimi med letoma 1964 in 1964. Po pričakovanjih so slednji nekoliko manj v koraku s tehnologijo, vendar jo vseeno uporabljajo v precejšnji meri. Tako spletna socialna omrežja uporablja 59 % »baby-boomerjev« in 85 % rojenih po letu 1979.

Vir: eMarketer, 5.9.2008

Datum 22.09.2008
Print