Naslov Informacije o potovanjih zanimajo več kot 700 tisoč spletnih uporabnikov

Več kot 700.000 oz. 60% slovenskih rednih spletnih uporabnikov se zanima ali zelo zanima za informacije o potovanjih, kažejo rezultati najnovejše meritve MOSS.

Turistične informacije je na spletu že iskalo 86% spletnih uporabnikov. Kar 121 tisoč le-teh tovrstne informacije išče na tedenski ravni ali pogosteje, medtem ko je mesečnih iskalcev nekaj več kot 214 tisoč.

Največ zanimanja za potovanja je opaziti pri starostni skupini od 25 do 34 let, ki predstavlja četrtino (25%) vseh v opazovani skupini ter pri starostni skupini od 35 do 44 let, ki predstavlja dobro petino (22%) znotraj segmenta.

Prav tako je za potovanja najti nekoliko večje zanimanje pri gospodinjstvih z dvema do štirimi člani, medtem ko je pri večjih gospodinjstvih (pet ali več članov) zanimanje za tovrstne informacije nekoliko manjše.

Med regijami izstopajo po nadpovprečnem deležu najbolj oddaljene regije kot so Podravska, kjer potovanja zanimajo 9% več spletnih uporabnikov kot velja za splošno populacijo v tej regiji, Obalno-kraška z 8 %ter Koroška s 7%.

Poročilo (pdf, sl) >>

Vir: Moss-soz.si

Vir slike: Travelvivi.com

Vir SOZ
Datum 23.12.2010
Print