Naslov Slaba polovica Američanov prek mobilnega dostopa do krajevnih novic

Slaba polovica (47%) polnoletnih Američanov krajevne novice spremlja prek mobilnih platform, kot so mobilni telefoni in tablični računalniki, v raziskavi ugotavlja Pew Internet. Vsaj eno od takšnih mobilnih naprav si sicer lasti 84% polnoletnih Američanov.

Uporabniki mobilne naprave izkoriščajo predvsem za dostop do informacij, za katere je pomembna ažurnost. Da prek mobilnega telefona ali tabličnega računalnika spremljajo informacije o vremenu, je dejalo 42% ameriških mobilnih uporabnikov. Vremenu sledijo informacije o ponudbi krajevnih restavracij in drugih podjetij (37%).

Posamezniki, ki mobilne naprave uporabljajo za dostop do krajevnih novic in informacij, so v primerjavi z ostalimi mobilnimi uporabniki mlajši, v večji meri živijo v urbanem okolju, imajo višje dohodke in so pogosteje starši mladoletnih otrok. Uporabljajo tudi večje število različnih medijskih kanalov, se počutijo bolj vključene v medijsko okolje in v večji meri uporabljajo socialne medije.

Pri mobilnem dostopu do informacij pomembno vlogo igrajo tudi mobilne aplikacije. Slaba četrtina (25%) tistih, ki prek mobilnih naprav spremljajo lokalne novice in informacije, si pri tem opravilu pomaga z mobilnimi aplikacijami.

Vir: Purcell, Kristen, Lee Rainie, Tom Rosenstiel in Amy Mitchell. How mobile devices are changing community information environments. Pewinternet.org, 14.3.2011.

Vir slike: 3g.co.uk

Datum 23.03.2011
Print