Naslov Internet spreminja trg nepremičnin na Novi Zelandiji

Nielsen//NetRatings ugotavlja, da je internet močno spremenil poslovanje z nepremičninami na Novi Zelandiji.

Da bi se podjetja obdržala v močni konkurenci, morajo nepremičninski agenti zagotoviti točne in redno osvežene informacije preko spleta, saj 86 % prebivalcev Nove Zelandije ocenjuje internet kot najboljši pripomoček za iskanje nepremičnin. 70 % anketirancev za pregledovanje spletnih strani nepremičninskih agencij tedensko v povprečju porabi 136 minut, 40 % ljudi pa ocenjuje, da bodo v naslednjih 6 mesecih obiskovali spletne strani s posestmi bolj pogosto.

Večina uporabnikov je zadovoljnih s spletnimi stranmi podjetij, ki se ukvarjajo z nepremičninami. Spletne strani podjetij, ki so na omenjenem trgu vodilne, 75 % anketirancev ocenjuje kot funkcionalno odlične. Še vedno pa je prostor za izboljšave, saj ima 14 % anketirancev še vedno težave pri pregledovanju spletnih strani, želeli pa bi si tudi več kvalitetnejših slik o posestih ter boljši iskalnih po straneh.

V spletno raziskavo je bilo vključenih skoraj 1500 oseb, ki prebivajo na Novi Zelandiji, in so bodisi kupci ali prodajalci nepremičnin ali posesti. 

Vir: Nielsen//NetRatings, 8.8.2006

Datum 08.09.2006
Print