Naslov Potrošniki rajši pridobivajo ponudbe po elektronski pošti kot pa preko sporočil

Za potencialno stranko tržniki preferirajo pošiljanje ponudb preko elektronske pošte ali običajne pošte, saj ponudbe v obliki instantnih ali tekstovnih sporočil zanje niso relevantne, piše Emarketer.

Med uporabniki interneta v ZDA, ki so sodelovali v raziskavi ExactTarget  februarja 2008, jih je 65 % preferiralo elektronsko pošto kot način kje dobivajo tržna sporočila in se kasneje odločijo za nakup, 76 % pa jih preferira, da dobijo ponudbo po običajni pošti. Samo 9 % sodelujočih, rednih uporabnikov tekstovnih sporočil, ima rajši, da prejmejo marketinško ponudbo preko tekstovnega sporočila kot pa preko elektronske pošte.

Tudi raziskava Habeasa in Ipsosa je pokazala enako, da ima okoli 67 % odraslih sodelujočih najrajši pošiljanje in prejemanje elektronske pošte kot obliko komunikacije, ko se gre za posle, 65 % jih meni, da bodo čez 5 let imeli enako mnenje. Mladostniki, v starosti 18 – 34 let, ki dajejo danes prednost tekstovnim in instantnim sporočilom, bodo čez 5 let dajali prednost poslovanju preko elektronske pošte.

 Vir: Emarketer, 5.6.2008

Datum 16.06.2008
Print