Naslov Delež širokopasovnih povezav v ZDA narašča

PewInternet v svoji raziskavi razkriva zadnje podatke o stanju širokopasovnih povezav v ZDA.

Glede na marec 2007 se je delež širokopasovnih povezav v gospodinjstvih v ZDA povečal za 8 odstotnih točk, na 55 %. Gre torej za 17 % rast. Marca 2006 je bil delež širokopasovnih povezav 42 %. Širokopasovne internetne povezave so precej izpodrinile klicne povezave, ki jih ima le še 10 % uporabnikov spleta.

Rast pri revnejšem in temnopoltem prebivalstvu je bila nižja, prav tako so tu nižje tudi začetne vrednosti. Veliko rast pri širjenju širokopasovnih povezav so zabeležili pri starejšem prebivalstvu in pri slojih v srednjem dohodkovnem razredu. 54 % vprašanih ima širokopasovno povezavo običajne hitrosti, 29 % pa jih je odgovorilo, da imajo povezave z nadstandardnimi hitrostmi. Cene naročnin na storitve pri širokopasovnih povezavah so se v zadnjem letu znižale, cene klicnih povezav pa so se nekoliko povečale.

Najpogostejši razlog za neuporabo interneta je neizanteresiranost (v 33 %), pri 12 % pa je razlog za neuporabo to, da enostavno nimajo povezave. Glavni razlog za neuporabo širokopasovne internetne povezave je v zadovoljstvu s trenutno povezavo, drugi pa so visoke cene širokopasovnih povezav.

Raziskava je potekala od 8. aprila do 11. maja 2008 med 2.251odraslimi Američani, od tega jih je bilo 1.553 uporabnikov spleta.

Vir: Poročilo (pdf, 171 KB, en) >>

Datum 08.07.2008
Print