Naslov Twitter preko 50 milijonov obiskovalcev

 

Julij je bil zagotovo mesec, v katerem se je največ govorilo o Twitterju, strani za mikroblogerje.

Velik medijski odziv je bila deležna varnost spletne strani, ko je napadalec pod psevdonimom Hacker Croll uspel obiti varnostne pregrade in ukrasti delikatno dokumentacijo podjetja. Spletna stran je v tem času doživela tudi prenovo in dodala nove storitve za uporabnike. Vse to pa je zagotovo pripomoglo k temu, da je v mesecu juliju stran doživela, verjetno najbolj pomemben dosežek, rekorden obisk. V juliju si je stran ogledalo 51,6 milijona različnih obiskovalcev po celem svetu. V primerjavi s predhodnim mesecem, junijem, je stran doživela poskok za 7,1 milijona različnih obiskovalcev.

Največji porast obiska je stran zabeležila meseca marca, ko se je število obiskov strani skoraj podvojilo. Iz 9,8 milijona obiskov je številka narasla na 19,1 milijona, za 95 odstotkov! Razloge za tak skok poznavalci iščejo predvsem v takratni politični krizi, ki je vladala v Iranu.

ComScore je Twitter uvrstil na 47. mesto seznama največjih svetovnih spletnih strani. Od meseca junija je pridobila kar 5 mest.

Vir slike: TechCrunch.com

Vir: Rao, Leena. Twitter flew above the 50 million uniques marks for the first time in july, 25. avgust 2009

Datum 27.08.2009
Print