Naslov Google Places vzbudil zaskrbljenost

Google je nedavno predstavil servis Google Places, ki uporabniku pomaga pri iskanju krajevnih podjetij oziroma ustanov, piše TechCrunch. Dopolnjuje se s storitvijo Google Maps in na enem mestu združuje informacije, kot so naslov, telefonska številka, spletna stran, prikaz na zemljevidu in fotografije.

Uporabniki so kmalu ugotovili, da se denimo Burdick Chocolate Cafe v rezultatih splošnega Google iskanja pojavlja pred konkurenčnimi storitvami, kot so Yelp, Yahoo Travel in New York Times Travel. Zaskrbljenost, da je storitev Google Places vključena v indeksiranje, je vodila do namigovanj, da je Googlov glavni namen v rezultate iskanja vključiti povezave na lastne storitve.

Zastopnik Googla je kasneje pojasnil, da podjetje storitve Google Places že ob zagonu ni nameravalo vključiti v rezultate splošnega iskanja. Google je ugotovil, da so določeni primeri, kot je Burdick Chocolate Cafe, ki so bili uporabljeni v namene promoviranja storitve, kljub temu ostali vidni v rezultatih, zato so bili blokirani šele naknadno.

Vir: Schonfeld, Erick. With Google Places, Concerns Rise That Google Just Wants To Link To Its Own Content. Techcrunch.com, 27.9.2009

Vir slike: Google

Datum 08.10.2009
Print