Naslov Najbolj gledani so zabavni spletni videi

Spletne videe si je že ogledalo 69 % ameriških uporabnikov interneta, kar predstavlja 52 % ameriške populacije nad 18. letom starosti, piše Pew Internet. Na tem področju je najbolj aktivna starostna skupina od 18 do 29 let.

Med spletnimi videi, ki so si jih odrasli uporabniki interneta že ogledali, so najbolj razširjene zabavne vsebine (50 %). Sledijo videi z izobraževalno vsebino (38 %), filmi in TV oddaje (32 %) ter videi s politično vsebino (30 %).

 

Za ogled spletnega videa je v ZDA že plačalo 7 % vseh odraslih uporabnikov interneta ali 10 % vseh uporabnikov, ki spremljajo spletne videe.

Največji tehnološki privrženci so za kvalitetnejše spremljanje spletnih videov svoj osebni računalnik povezali s TV sprejemnikom. Takih je 8 % vseh posameznikov, ki so si že ogledali kak spletni video, na ravni vseh odraslih uporabnikov interneta pa ta delež znaša 5 %.

Lastni video je na splet že naložilo 14 % odraslih uporabnikov interneta, kar je 6 odstotnih točk več kot leta 2007. Uporabniki z drugimi najpogosteje delijo domače videe (62 %). Sledijo posnetki z izletov (24 %), filmov in TV oddaj (24 %), s prireditev (17 %) ter športnih dogodkov (15 %).

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Purcell, Kristen. The State of Online Video. Pewinternet.org, 3.6.2010

Vir slike: Masternewmedia.org

Datum 09.06.2010
Print