Naslov Dan varne rabe interneta 2013

Danes, 5. 2. 2013, po 100 državah sveta praznujemo dan varne rabe interneta. Letos kot osrednjo temo tega dne v točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI izpostavljamo varno in odgovorno rabo mobilnih naprav, predvsem pametnih telefonov.

S pametnimi mobilnimi telefoni, tablicami in dlančniki, ki jih uporablja vse več otrok, prihajajo določene pasti, ki jih pri uporabi navadnih telefonov nismo poznali ali pa so bili manj pereči. Čeprav ta tehnologija ponuja nove oblike komunikacije, zabave in učenja, pa je pri neprevidni uporabi bolj ranljiva otrokova zasebnost zaradi razkrivanja lokacije, hitrejše objave in širjenja slik, lažjega dostopa do neprimernih vsebin itd.

V okviru letošnje kampanje Ne zatipkaj si življenja, ki je bila pripravljena s komikom Pižamo v vlogi Hipster Bedanca, je bilo posnetih 5 oglasov, ki želijo opozoriti mlade na možne pasti neodgovorne rabe tehnologije.

Na dan varne rabe interneta je bil podpisan prenovljen kodeks mobilnih operaterjev in ponudnikov internetnih storitev z namenom izboljšanja zaščite uporabnikov javnih elektronskih komunikacijskih storitev, predvsem otrok, mladostnikov do 18. leta in starejših, ki zaradi pomanjkanja znanja slabše poznajo kibernetske nevarnosti.

Ogled oglasov>>

Dan varne rabe interneta 2013 (sl, pdf)>>

Vir: safe.si, 05.02.2013

Vir slike:saferinternet.org

Datum 05.02.2013
Print