Naslov MOSS april: najdi.si pred 24ur

<< MOSS - pregled po mesecih

Znani so rezultati nove raziskave MOSS - merjenje obiskanosti spletnih strani, ki poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice.

Raziskava sicer poteka že nekaj let, tokratna pa ima kar nekaj novosti. Najpomembnejša je, da bo raziskava od sedaj naprej potekala kontinuirano (mesečno), zamenjal pa se je tudi izvajalec raziskave. V raziskavo je bilo aprila vključenih 87 spletnih strani.

Na prvem in drugem mestu sta se zamenjala najdi.si in 24ur.com. Spletna stran 24ur.com je namreč v prejšnjem merjenju po dolgem času prehitela najdi.si, sedaj pa je spet na prvem mestu slovenski iskalnik. Glede na prejšnjo raziskavo, ki je potekala jeseni 2008, je zaznati precej manjši obisk spletnih strani. Razlog gre verjetno pripisati nekoliko spremenjeni metodologiji merjenja, ki je posledica novega izvajalca raziskave. Sedaj je namreč pri dosegu poudarek na slovenskih uporabnikih spleta, medtem ko je doseg v preteklosti pomenil doseg vseh obiskovalcev, tudi tistih iz tujine.

Zanimiv podatek je še, da je sta 24ur.com in najdi.si edini spletni strani, ki dosežeta več kot 50 % slovenske spletne populacije (med 10 in 75 let).

Vrstni red v nadaljevanju lestvice se ni bistveno spremenil, nekaj spletnih strani je zamenjalo vrstni red. V spodnji razpredelnici so prikazani dosegi 20 najbolj obiskanih spletnih strani pri nas. S klikom na preglednico si lahko poleg sodega in deleža slovenske spletne populacije ogledate še število prikazov ter delež obiskovalcev iz tujine.

Preglednica: 20 najbolj obiskanih spletnih strani po merjenju MOSS april 2009 (SOZ, april 2009)

 

Poročilo (sl, pdf) >>

Vir: SOZ, 29.5.2009.

Vir SOZ
Datum 01.06.2009
Print
Tema: MOSS april: najdi.si pred 24ur

"Sedaj je namreč pri dosegu poudarek na slovenskih spletnih straneh, medtem ko je doseg v preteklosti pomenil doseg vseh obiskovalcev, tudi tistih iz tujine."

PRAVILNO JE

"Sedaj je namreč pri dosegu poudarek na slovenskih spletnih UPORABNIKIH, medtem ko je doseg v preteklosti pomenil doseg vseh obiskovalcev, tudi tistih iz tujine."

Me veseli, da nisem edini, ki ga motijo buče na tej strani :)

Se mi zdi, da gre že kar nekaj časa vse skupaj glede jezika in natančnosti prevodov samo še navzdol :(