Naslov Raziskava MOSS - Merjenje obiskanosti spletnih strani

<< Obiskanost strani

Vsebina

O raziskavi MOSS

Valutna medijska raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice. V obdobju 2006-2008 jo je dvakrat letno, aprila in oktobra, izvajala hiša Aragon d.o.o. Za obdobje 2009-2011 je izvajanje prevzela družba Valicon d.o.o. v sodelovanju s podizvajalcem Gemius S.A.. Glavna novost je, da se raziskava izvaja na mesečni osnovi skozi celo leto.

Metodologija 2009-2011

Metodologija v obdobju 2009-2011 prav tako temelji na treh pristopih ter uvaja kontinuirano tehnično meritev s platformo gemiusTraffic. Slednja omogoča nenehen zajem podatkov o obiskanosti. Prek spletne pop-up ankete se vzporedno zbirajo podatki o sociodemografiji in življenjskem slogu obiskovalcev. Telefonska anketa se izvaja šestkrat letno in, podobno kot prej, služi za potrebe uteževanja s spletno anketo pridobljenih podatkov.

Ena od glavnih novosti MOSS-ove metodologije merjenja dosega je tudi poudarek predvsem na slovenskih uporabnikih.

Metodologija 2006-2008

Metodologija raziskav v obdobju 2006-2008 je združevala podatke treh različnih raziskav. Cilj avtomatskega merjenja s pristopom prestrezanja je bil prešteti obiskovalce sodelujočih spletnih strani. Telefonska anketa CATI je bila uporabljena za korigiranje avtomatsko preštetih obiskovalcev in pripravo projekcije števila dejanskih uporabnikov. Osnovni namen spletne ankete pa je služil profiliranju uporabnikov.

Podrobne informacije o MOSS obiskanosti spletnih strani po mesecih

Pretekle analize trendov raziskav MOSS in primerjave z drugimi projekti

Vir: MOP, SOZ in Moss-soz.si.

Vir SOZ
Datum 01.01.2010
Print