Naslov Spletne video vsebine redno spremlja 70% uporabnikov interneta po svetu

Uporabniki interneta po svetu video vsebine vsaj mesečno v največji meri še vedno spremljajo prek TV sprejemnikov (90%), vse bolj popularen medij na tem področju pa postaja tudi svetovni splet (70%), v raziskavi ugotavlja Nielsen.

Spletne video vsebine so najbolj razširjene med uporabniki interneta v Latinski Ameriki in azijsko-pacifiški regiji, saj bi jih le-ti spremljali z 11% večjo verjetnostjo kot povprečni uporabnik interneta na globalni ravni. V primerjavi s slednjim, je za povprečnega uporabnika interneta v Evropi 23% manj verjetno, da bi spremljal video vsebine na spletu.

Na opazovanem področju se uveljavljajo tudi mobilni telefoni. Spletne video vsebine prek le-teh mesečno spremlja 11% uporabnikov interneta na globalni ravni. Mobilne video vsebine so priljubljene predvsem v starostni skupini od 25 do 29 let. Najbolj so razširjene v azijsko-pacifiški regiji (indeks 145), najmanj pa v Severni Ameriki (indeks 45).

Spletni videi so postali tako priljubljeni, da so se določeni uporabniki interneta navadili, da do njih lahko dostopajo kadarkoli in kjerkoli. Da so jih v zadnjem mesecu spremljali na delovnem mestu, velja za 57% uporabnikov interneta po svetu.

Spletne video vsebine se združujejo tudi s televizijo. Za 22% uporabnikov interneta po svetu velja, da si lastijo ali pa »v prihodnjem letu« nameravajo kupiti opremo, ki omogoča povezavo TV sprejemnika s spletom.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Nielsen.com, 4.8.2010

Vir slike: Masternewmedia.org

Datum 30.09.2010
Print
Tema: Spletne video vsebine redno spremlja 70% uporabnikov interneta po svetu

Lepe številke. Tudi sam največ uporabljam YouTube - za poslušanje (gledanje) glasbe, odkrivanje zanimivih izobraževalnih vsebin itd. TV-ja ne gledam, razen športnih programov.