Naslov V ZDA kmalu več lastnikov prenosnih kot namiznih računalnikov?

Ljudje v vse večji meri posegajo po napravah, ki jim omogočajo, da kjerkoli in kadarkoli dostopajo do novic, informacij, zabave ter drugih spletnih in multimedijskih vsebin, piše Pew Internet.

Najbolj nepogrešljiv je mobilni telefon, saj ga uporablja 85% polnoletnih Američanov. Dobre tri četrtine (76%) le-teh si lasti namizni ali prenosni računalnik. Pri tem je opaziti, da se delež lastnikov namiznih računalnikov skozi čas počasi zmanjšuje, medtem ko si prenosni računalnik lasti vse večji odstotek Američanov.

Slaba polovica (47%) Američanov poseduje MP3 glasbeni predvajalnik, precej razširjene (42%) pa so tudi igralne konzole, kot sta Microsoft Xbox in Sony PlayStation. Lastništvo slednjih je izrazito bolj pogosto med starši (64%) kot pa med posamezniki brez otrok (33%).

Kljub temu, da je ameriški Amazon že poročal o vse večji prodaji e-knjig, pa Pew Internet ugotavlja, da si elektronski bralnik lasti zgolj 5% polnoletnih Američanov.

Večina (78%) Američanov ima v lasti dve od sedmih navedenih naprav, pri čemer imata velik učinek starost in izobrazba. Povprečna oseba pod 45. letom starosti poseduje štiri od sedmih naštetih naprav, v primeru starostne skupine 55-64 let se ta številka v povprečju zmanjša na 2, povprečni posameznik nad 64. letom starosti pa si lasti zgolj eno od navedenih naprav.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Smith, Aaron. Americans and their gadgets. Pewinternet.org, 14.10.2010

Vir slike: Wordpress

Datum 02.11.2010
Print
Tema: V ZDA kmalu več lastnikov prenosnih kot namiznih računalnikov?

"Lastništvo slednjih je izrazito bolj pogosto med starši (64%) kot pa med posamezniki brez otrok (33%)."

Je pri tem mišljeno, da je več konzol v gospodinjstvih z otroci (kar je razumljivo) ali da starši z otroci največ igrajo na konzole?