Naslov Mlajše zanimata predvsem glasba in film, starejše pa zdravje

Svetovni splet za spremljanje novic uporablja 77% slovenskih mesečnih uporabnikov spleta v starosti od 10 do 75 let, kažejo podatki raziskave MOSS.

Glasba in film zanimata 68% mesečnih uporabnikov, med najbolj priljubljena področja spleta pa se uvrščajo še potovanja (60%), šport (56%), kozmetika (55%), avtomobilizem (55%), prehrana (52%) ter zdravje in zdravila (50%).

Novice so glavno interesno področje spletnih uporabnikov vseh starosti, izjema so le osebe v starosti od 10 do 25 let. Uporabniki te starostne skupine zanimanje za glasbo in film kažejo v nekoliko večji meri kot za novice.

Spletni uporabniki v starosti od 25 do 34 let, ki v primerjavi z ostalimi starostnimi skupinami na spletu v povprečju preživijo največ časa na mesec, se pogosteje zanimajo za informacije o računalništvu in za erotične vsebine.

Uporabnike v starosti od 35 do 44 let pogosteje kot ostale na spletu zanimajo vsebine o avtomobilizmu in prehrani. Starejše generacije na spletu poleg novic najbolj zanimajo vsebine o zdravju in zdravilih.

Poročilo (pdf, sl) >>

Vir: Moss-soz.si, marec 2011

Vir slike: Physorg.com

Vir SOZ
Datum 14.03.2011
Print