Intervju z inženirko multimedije

03/26/2007

Dnevnik je objavil intervju s Silvo Požlep, eno prvih inženirk multimedije v Sloveniji. Diplomirala je leta 2005 z delom Model preučevanja reakcij ljudi na RGB-sevalne barve v multimedijskih aplikacijah, za katerega je na tekmovanju Eureka! 2005 prejela srebrno plaketo za inovativnost. Sebe vidi kot direktorico večpredstavnostne enote družbe.

  • Računalnik je zanjo kot živo bitje, kar razloži tudi ljudem, ki jih uči grafičnih in multimedijskih programov. Ko je končala šolo za oblikovanje, so jo učili, da mora oblikovalec živeti z materiali in ne z računalnikom, njo pa je ravno računalnik neznansko privlačil.
  • Kadar se loti ustvarjanja slike ali besedila, ju v mislih izpopolni, nato pa izvede z računalnikom. Tako se je srečala z multimedijo in informatiko, s katerima lahko svoje izdelke obogati.
  • Svetuje in pomaga pri različnih marketinških načrtih, podjetjem lahko zaradi poznavanja IKT in multimedije inovativno svetuje. V slovenskih podjetjih se sicer pomena kakovostne produkcije še ne zavedajo dovolj. Nad novimi idejami in možnostmi so navdušeni, vlagali pa ne bi ne v človeka ne v opremo.
  • Trenutno je osredotočena na razvoj produkcijske skupine IDM v okviru Izobraževalnega projekta društva za medije, ki deluje na področju celostnih podob podjetij ter avdio in video produkcije. Intenzivno se posveča tudi vzpostavljanju informacijsko-komunikacijskih središč v občinah, da bi se mladi ob različnih projektih imeli možnost izobraževati.
Vir: Vombek, Jasna. Multimedija kot način ustvarjanja vsebin. Dnevnik, 1.3.2007

Članek je prebralo 55661 obiskovalcev

Komentarji