Aplikacije, ki vplivajo na zasebnost

04/04/2007

Veliko uporabnikov brskalnika Firefox uporablja razne dodatke, s katerimi si lahko olajšajo delo z omenjenim brskalnikom, piše Clickz. Med te dodatke spada tudi Google Browser Sync, katerega uporaba ima lahko različne učinke.

Z omenjenim orodjem smo lahko na različnih računalnikih, ob predpostavkah da smo prijavljeni in da uporabljamo Firefox, pravzaprav en sam uporabnik, torej svoje nastavitve lahko uporabljamo na različnih računalnikih. Vse to služi spletnim analitikom, storitvam, ki posredujejo oglase, števcem enkratnih obiskov, itd. Uporabnikom se stvar očitno za zdaj še ne zdi sumljiva, aplikacija pravzaprav nudi veliko izboljšanj za uporabnika, hkrati pa ustvarja precej problemov. Kaj hitro se pojavijo problemi z zasebnostjo, saj v primeru, da se nekdo pozabi odjaviti, ob tem pa uporablja omenjeno aplikacijo, nekdo drug lahko upravlja z njegovim računom.

Da bi več ljudi uporabljalo aplikacijo, bi morale biti prednosti in slabosti podrobno razložene, za zdaj je ne uporablja veliko ljudi, zato nekateri menijo celo, da gre za socialni in tehnični eksperiment.

Vir: ClickZ, 23.3.2007

Članek je prebralo 44150 obiskovalcev

Komentarji