T-Team zmagovalci slovenskega tekmovanja Imagine Cup 2007

05/04/2007

V Mariboru je na Dnevu inovacij in tehnologije Microsoft izvedel slovensko tekmovanje Imagine Cup 2007, na katerem je zmagala ekipa T-Team s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Imagine Cup je študentsko tekmovanje, ki poteka že peto leto zapored, študentom po vsem svetu pa omogoča izražanje svojih umetniških in tehnoloških znanj preko meja akademskih vsebin. Tokrat so tekmovalci iskali rešitev na izziv »Zamislite si svet, v katerem tehnologija omogoča boljšo izobrazbo za vse«. Zmagovalna ekipa, ki je razvila rešitev, ki pomaga pri pridobivanju znanja v domačem in izobraževalnem okolju, se bo avgusta udeležila svetovnega finala v Seulu. Uspehi, ki jih dosegajo slovenske ekipe, se tako nadaljujejo.

Lanski zmagovalci SparcoNet, ter predlanski EthnoCON, so na svetovnem tekmovanju dosegli odlične rezultate, s tem pa so promovirali slovenske inovacije na globalni ravni. Člani ekipe EthnoCON so ustanovili tudi podjetje INOVA IT, ki uspešno deluje na mednarodni ravni.

Vir: Microsoft, 20.4.2007

Članek je prebralo 41362 obiskovalcev

Komentarji